מתכון: לביבות בטטה אפויות

לביבות בטטה עם רוטב יוגורט ובצל ירוק

 לכבוד חג החנוכה, נירה אולנד, דיאטנית קלינית ממכבי שירותי בריאות, מגישה לכם מתכון ללביבות בטטה אפויות, בריאות וטעימות שישדרגו כל הדלקת נרות משפחתית. חג שמח!

מצרכים ל-20 לביבות:

3 בטטות גדולות (כ-1200 גרם בטטות)

כוס קמח רגיל

חצי כפית מלח

כף רוטב סויה

כפית סוכר (אם רוצים אפשר גם בלי)

מצרכים לרוטב חלבי:

חבילת שמנת קלה 9% שומן

גביע יוגורט 1.5% שומן

מלח לפי הטעם

בצל ירוק או עירית קצוצים

מצרכים לרוטב טבעוני:

כוס אגוזי קשיו – שהושרו למשך 6 שעות במים

מים

מלח, מעט חרדל ושום – לפי הטעם

בצל ירוק או עירית קצוצים

אופן הכנת הלביבות:

  1. מקלפים את הבטטות ומבשלים אותן במים רותחים (לחילופין ניתן לאדות את הבטטות על שושנת אידוי, כדי שהן יספגו פחות מים).
  2. מסננים, מועכים ומערבבים את הבטטות המבושלות עם שאר המצרכים.
  3. בעזרת כף יוצרים לביבות שטוחות מהתערובת, ומניחים אותן על נייר אפייה ששימנו מראש עם מעט שמן. בנוסף, ניתן לרסס על הלביבות מעט שמן, או למרוח אותו עליהן בעזרת מברשת סיליקון.
  4. אופים את הלביבות במשך 15-10 דקות, בחום של 190 מעלות. מוציאים את התבנית מהתנור, הופכים בזהירות את הלביבות ומחזירים אותן לתנור עד להשחמה, ומגישים חם.

אופן הכנת הרוטב החלבי:
מערבבים את חומרי הרוטב, ומגישים לצד הלביבות.

אופן הכנת הרוטב הטבעוני:
שופכים את מי ההשריה של הקשיו, מניחים את כל החומרים למעט הבצל הירוק בבלנדר וטוחנים היטב. מוסיפים מעט מים עד להגעה למרקם שמנתי, ומתקנים את התיבול לפי הטעם. לאחר הכנת הרוטב מפזרים מעליו את הבצל הירוק ומגישים.

בתיאבון 🙂 !