מתכון מנצח לאוזני המן!

הן משולשות, הן פריכות, הן מתוקות והילדים אוהבים אותן ומשועשעים מהרעיון של אכילת אוזניו של מישהו… מאירה אסייג, דיאטנית במכבי, מגישה לכם מתכון מנצח שהוא גם טעים וגם בריא לעוגיות הפורימיות שכולנו מכירים ומוקירים 🙂

כאילו לא די בסלסלת משלוח המנות המלאה עד גדותיה בממתקים רוויי סוכר וחטיפים עתירי מלח, האם גם עוגיות החג צריכות להיות רוויות שומן, סוכר ושאר מרעין בישין? ובכן לא ולא! מוגש לכם כאן מתכון קל לאזני המן בריאות יותר בהן חלק מהקמח הומר בקמח חיטה מלא העשיר בסיבים תזונתיים (עד פי 4 מאשר בקמח רגיל),
ומשולבת בהן טחינה משומשום מלא העשירה בסידן וברזל. המתכון גם מופחת סוכר , שומן רוויי וכולסטרול.

הכמויות במתכון מיועדות להכנת 30 יחידות.

חומרים לבצק

כוס ורבע קמח רגיל

כוס קמח מלא

כפית אבקת אפייה

חצי כוס סוכר

כפית תמצית וניל

2 ביצים

3 כפות טחינה גלמית מלאה

3 כפות שמן

3 כפות מים

מילוי

200 גר' ממרח תמרים מרוסקים ללא תוספת סוכר

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים היבשים ומוסיפים ביצים, טחינה, שמן, מים ותמצית וניל. לשים עד לקבלת כדור בצק ומניחים במקרר לשעה.

מחממים תנור ל-175 מעלות

מרדדים את הבצק עד שנעשה דק, קורצים עיגולים, מניחים במרכז העיגול כפית שטוחה מלית ומקפלים את הקצוות בצורת אוזן.

אופים כ-25 דקות.

ערכים תזונתיים ליחידה : אנרגייה: 100 קל', חלבון: 2 גר', פחמימה: 15 גר', שומן:  3 גר'.

בתיאבון וחג שמח!