לביבות בורגול וטורטיות: מתכונים לבישול עם הילדים ביום המשפחה

טורטייה ממולאת עוף, פלפלים ואבוקדו
האם ידעתם שחשיפה קבועה למגוון חומרי גלם וטכניקות בישול תסייע לילדיכם ליהנות ממזון מגוון יותר? לכבוד יום המשפחה, ענת תבור, דיאטנית קלינית מומחית בתזונת ילדים ומשפחה ממכבי שירותי בריאות מגישה לכם מתכון לטורטיית עוף/טופו עם שעועית ופלפל אדום וללביבות בורגול, ירקות ועדשים שחורות, שתוכלו לשתף בהכנתם את הילדים וליצור עמם חוויה קולינרית מהנה, טעימה ובריאה

אחת הנטיות המוכרות והטבעיות של ילדים באכילה היא להעדיף מזון מוכר, אשר אינו משלב מגוון רחב של מרקמים וטעמים. חשיפה קבועה של ילדיכם לבישול של מגוון מאכלים במסגרת הביתית תסייע להם ליהנות ממזון מגוון יותר ותאפשר להם לחוות מגוון רחב יותר של תבשילים במסגרת התזונה בבית, בבתים של חברים ואפילו ליהנות ממאכלים שאינם ב"תפריט הילדים" במסעדות.

בעת הכנת המתכונים שלפניכם אנו מזמינים אתכם להיכנס יחד עם ילדיכם למטבח, ולתת להם תפקיד משמעותי בבישול. הם יוכלו לערבב בורגול עם עדשים, להרגיש בידיהם את העיסה וליצור את הלביבות. הם יוכלו גם לכרוך עוף או טופו בטורטייה, לטעום ולהתנסות בטעמי התבלינים והמרקמים השונים, לגלות מה קורה כשהרוטב נוזל מעט וגם לנגב או לנקות אם צריך – בהנאה ובתאבון!

לבשל עם הילדים: לביבות בורגול, ירקות ועדשים שחורות

מצרכים:

1 כוס בורגול עבה, שבושל מראש במשך 7 דקות על אש קטנה ב-1 כוס מיס וחצי כפית מלח

1 כוס עדשים שחורות, שבושלו מראש במי מלח עד לריכוך – מסוננות מהמים

1 כרישה קצוצה דק, שהוקפצה מראש במחבת במעט שמן זית עד להזהבה

1 גזר קלוף, מגורד בפומפייה

1 קישוא שטוף היטב, מגורד בפומפייה

1 בצל אדום קטן קצוץ דק

1 בטטה קטנה, קלופה ומגורדת

2 ביצים או תחליף טבעוני לביצים

מלח – כפית אחת לערך

חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית זרעי כוסברה טחונים (לא חובה אך מומלץ)

3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את כל החומרים.
  2. מרפדים תבנית עם נייר אפייה ומניחים בכל פעם כף אחת מהתערובת בתבנית ליצירת הלביבה.
  3. מכניסים לתנור חם ואופים במשך כ-20 דקות בחום של 180 מעלות עד להזהבה.

מתכון לבישול עם הילדים: טורטיית עוף/טופו עם שעועית ופלפל אדום 

מצרכים:

1 חבילת טורטיות

1 בצל גדול חתוך לרצועות

2 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות

4 כפות שמן זית

3 שיני שום קצוצות דק

1 כפית פפריקה מתוקה

שליש כפית כמון טחון

שליש כפית זרעי כוסברה כתושים (לא חובה אבל מוסיף המון טעם)

רבע כפית פלפל שחור טחון טרי

מלח לפי הטעם

שמן זית להקפצה

300 גר׳ רצועות חזה עוף או טופו (שהושרו מראש במשך כמה שעות כמה שעות במשרה על בסיס: 1 כפית של סילאן+1 כף רוטב סויה+1 כפית חרדל דיז׳ון חלק+1 כף קורנפלור).

2 עגבניות טריות קלופות וקצוצות (ניתן לקלוף על-ידי חליטה של כמה דקות במים רותחים).

חצי בטטה קטנה קלופה וחתוכה לקוביות קטנטנות, מאודה במיקרוגל כמה דקות עד לריכוך קל

1 כף גדושה של רוטב ברביקיו בטעם מעושן או קטשופ (לא חובה, אבל מוסיף טעם)

1.5 כוסות שעועית שחורה/אדומה/מנומרת, מבושלת מראש עד למרקם רך מאוד (אפשר גם משימורים)

להגשה:

עלי כוסברה טריים (נסו ותראו שגם הילדים אוהבים!)

1 אבוקדו חתוך לרצועות או מעוך למחית

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת גדולה עם שכבה המונעת הדבקות, ומקפיצים בה את הבצל ללא שמן, עד לחריכתו.
  2. מוסיפים את רצועות הפלפל ומקפיצים תוך כדי ערבוב במשך כמה דקות עד לריכוך ולחריכה קלה של הפלפל.
  3. מוסיפים למחבת מעט שמן זית, ואת השום והתבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כדקה. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת קוביות הבטטה ומטגנים אותן תוך כדי ערבוב במשך כ-2 דקות.
  4. מוסיפים את השעועית ומערבבים היטב.
  5. מורידים מהאש, מעבירים את התערובת לקערה ושומרים בצד.
  6. יוצקים למחבת מעט שמן זית ומקפיצים את נתחי העוף תוך ערבוב עד שהעוף מלבין מכל צדדיו (או לחילופין את הטופו).
  7. מחזירים את תערובת הירקות והשעועית ששמרנו בצד למחבת עם נתחי העוף, מערבבים היטב ומורידים מהאש.

להגשה:

  1. לוקחים טורטייה ומניחים במרכזה מעט מהתערובת. ליד התערובת מניחים מעט ממרח אבוקדו, וכמה עלי כוסברה לפי הטעם. לילדים אמיצים ניתן להוסיף גם כמה טיפות רוטב טבסקו 🙂
  2. מגלגלים את הטורטייה ואוכלים בתיאבון!