מתכון לעוגת גבינה קרה דלת פחמימות

לרגל שבוע המודעות למחלת הסוכרת הנה מתכון לעוגת גבינה טעימה ומפנקת אך יחד עם זאת דלה בפחמימות כך שגם הסוכרתיים יוכלו ליהנות ממנה

קינוח קל להכנה, מרענן, עשיר בסידן וניתן להתאים אותו גם לשומרים על משקל וגם למתמודדים עם סוכרת. ניתן גם להפוך לקינוח אישי (בכוסות) חגיגי.

חומרים ל-15 מנות:

250 מ"ל שמנת להקצפה 32%

250 מ"ל שמנת לבישול 15%

1 כפית תמצית וניל

750 גרם גבינה לבנה 5%

100 גרם סוכר

1 שקית ג'לטין פרווה

1 כוס מים חמים

אופן ההכנה:

  1. רצוי להכין יום קדם על מנת לאפשר לעוגה להתמצק במקרר.
  2. בקערה ממיסים את שקית הג'לטין עם כוס מים חמים, מערבבים היטב את התמוססות מוחלטת של הג'לטין.
  3. מקציפים ביחד את השמנות, גבינה לבנה, תמצית וניל והסוכר, עד קבלת מרקם יציב.
  4. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את הג'לטין, ממשיכים לערבב עוד כ-2 דק' במהירות נמוכה.
  5. שופכים את הבלילה לתבנית פיירקס, עוטפים בניילון נצמד ומקררים ללילה.

ערכים תזונתיים למנה: 158 קק"ל, 10 גרם פחמימות, 6 גרם חלבון, 10 גרם שומן, 78 מ"ג סידן, 133 מ"ג נתרן, 103 מ"ג אשלגן.

ניתן להחליף את הסוכר בתחליף סוכר כגון סטיביה, יש לקרוא על גבי האריזה מה היא הכמות המתאימה.

בתיאבון ובהנאה 🙂