full screen background image
Search

א א א

בלוג מכבי

בלוג מכבי שירותי בריאות

מתכון: תבשיל קדירה טבעוני לחורף

תבשיל קדירה עם ירקות וקטניות וצנימים על רקע מפה משובצת

כשיורד גשם וקר בחוץ, אין כמו תבשיל קדירה ביתי, מחמם ומלא טעמים. אילנית (ילנה) סנדרוביץ, דיאטנית קלינית ממחוז ירושלים והשפלה של מכבי שירותי בריאות מגישה לכם מתכון לתבשיל קדירה טבעוני מזין וטעים שיחמם את ימי החורף הסגריריים – בתיאבון!

תבשילי קדירה הם מזינים, מכילים את כל אבות המזון, משביעים לאורך זמן ועם בחירה של המרכיבים הנכונים אפילו דיאטטיים.

מנה מזינה ודיאטטית של תבשילי קדירה יכולה להכיל:

  • פחמימות: חיטה, שעורה, בורגול, אורז מלא, כוסמת, פסטה מחיטה מלאה, בטטות, תפוחי אדמה ואפילו ערמונים.
  • חלבונים: ביצה, עוף, טופו, סייטן, שבבי סויה, בשר בקר רזה (כתף, פילה), קטניות כגון שעועית, עדשים, אפונה, חומוס, מש, לוביה (הקטניות מכילות פחמימות וחלבון, ושילובן עם דגנים נותן חלבון מלא).
  • ירקות: שום, בצל, גזר, פטריות, כרוב, כרישה, שומר, כרובית, סלרי, ברוקולי, פטרוזיליה, שורש פטרוזיליה, עגבניות ועוד.

היזהרו מ”מוקשים”:
במהלך הכנת תבשילי הקדירה מומלץ לוותר על שימוש במסמיכים למיניהם כמו קורנפלור, קמח או קמח תפוחי-אדמה. כדאי גם לוותר על הג’חנון והקישקע ולחסוך הרבה קלוריות, שומן רווי ושומן טראנס. טעמי המנה העשירים נובעים משילוב הרכיבים והבישול הארוך ולכן ניתן לוותר על כמויות גדולות של שמן ותוספות משמינות. מומלץ גם להימנע משימוש באבקות מרק המכילות כמויות גדולות של נתרן – הטעם יהיה נפלא גם בלעדיהן.

מתכון לתבשיל לקדירה טבעוני עם קטניות, גריסים ופטריות:

מצרכים:

2 כוסות שעועית (לבנה, אדומה, שחורה ו/או לוביה) שהושרתה במים למשך לילה

3 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לרבעים

5-4 ארטישוקים ירושלמים קלופים, חתוכים לחתיכות גדולות

1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות

5-4 בצלים קלופים חתוכים לרבעים

1 כוס גריסי שעורה

½ חבילה פטריות יער מיובשות

1 חבילת פטריות שמפיניון או פטריות פורטבלו טריות

2 כפות סילאן

מלח, פלפל, אבקת שום

אופן ההכנה:

  1. משרים את הפטריות המיובשות במים רותחים במשך חצי שעה, מסננים ושומרים את הנוזלים בצד לציר.
  2. קוצצים בצל אחד ומטגנים אותו עם מעט שמן זית
  3. מוסיפים את הפטריות המיובשות ואת הפטריות הטריות, וממשיכים לטגן במשך  3-2 דקות נוספות. מוסיפים לתערובת סילאן, מלח, פלפל, אבקת שום ואת מי ההשריה של הפטריות.
  4. בסיר כבד או טאג’ין מניחים בשכבות: שכבה של שעועית, שכבה של ארטישוק ירושלמי ותפוחי האדמה, שכבה של הבצלים והבטטות, ומעליהם מפזרים את הגריסים.
  5. יוצקים את רוטב הפטריות עד לכיסוי מלא של הסיר.
  6. מכסים את הסיר עם מכסה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך כשעה.
  7.  מעבירים את התבשיל לפלטת שבת או לתנור בחום של 100-90 מעלות ומבשלים במשך לילה (10-8 שעות).

בתיאבון!




כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *