full screen background image
Search

א א א

בלוג מכבי

בלוג מכבי שירותי בריאות

מתכונים להכנת שלגונים וקרטיבים עם הילדים

פנימי

מי לא אוהב שלגון מרענן ביום קיץ לוהט… ועכשיו, בשלהי החופש הגדול הילדים נוטים לפעמים להגזים ולצרוך את המקררים הרשמיים האלו, בכמויות גדולות. זאת יש לדעת, חלק גדול מהשלגונים, הארטיקים הקרטיבים והגלידות הנמכרים בחנויות מכילים כמויות גדולות של סוכר, צבעי מאכל וחומרים אחרים שאינם יפים כל כך לבריאות, ודאי אם הם נצרכים בכמויות. אז מה הפתרון? פשוט מאד – הכינו את השלגונים והקרטיבים בבית יחד עם הילדים! זו גם פעילות מהנה ומגבשת וכך גם תוכלו לשלוט על מה שהילדים מכניסים לגופם. אילנה ברגר – פכט, מנהלת תחום תזונה במחוז צפון במכבי מגישה לכם שני מתכונים נהדרים וטעימים טעימים…

קרטיב פירות , מרענן לקיץ שכף להכין ולאכל יחד עם הילדים
קרטיב נפלא עם מרקם מרגש של פירות יער. לבחירתכם, תוכלו לסנן את הגרעינים או להוסיף אותם למרקם.
43 קלוריות לשלגון.

מרכיבים:
• 8 תבניות ארטיק או כוסות פלסטיק.
• 8 מקלות ארטיק או כפית פלסטיק.
• 1/3 כוס מים.
• 2/3 כוס סוכר.
• 1 כוס ענבים חתוכים או בננה.
• 1 כוס מלון.
• 1 כוס אננס אפשר משומר חתוך.
• 1/4 כוס מיץ לימון.

הוראות הכנה:
• מלאו סיר קטן ב-1/3 כוס מים והוסיפו 2/3 כוס סוכר.
• בשלו על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב עד שהסוכר יימס לחלוטין.
• הניחו בצד.
• ערבלו את הפירות בבלנדר, עד לקבלת תערובת אחידה, כ-30 שניות סך הכל.
• הוסיפו רק 1/3 ממי הסוכר לתערובת הפירות וערבבו.
• צקו את התערובת בתבניות הארטיק או כוסות הפלסטיק והקפיאו למשך 4 שעות.
• הכניסו את מקלות הארטיק ואו הכפית הקפיאו ל-4 עד 6 שעות, או עד שהארטיק מוצק.
• כדי לחלץ את הארטיקים, מניחים את התבנית במים חמים כמה שניות שניות ושלפו את הארטיקים החוצה.

שלגון קרם בננה שוקולד
שלגון קרמי ומרענן, בהכנה קלה ומהירה. זמן הכנה: 10 עד 15 דקות, ועוד 3 שעות במקפיא.
כ80 קלוריות לשלגון.

מרכיבים:
• 8 תבניות ארטיק או כוסות פלסטיק.
• 8 מקלות ארטיק.
• 2 כוסות בננות שטופים.
• 1/2 כוס שמנת לבישול 10 אחוז שומן.
• 2-3 כפות סוכר.
• 2 כפיות מיץ לימון.

הוראות הכנה:
• בבלנדר, ערבבו 2 כוסות בננה שטופים, עד לקבלת תערובת אחידה.
• החזירו את התערובת לבלנדר והוסיפו שמנת.
• יש להוסיף 4-5 כפיות סוכר ו-2 כפיות מיץ לימון, לפי הטעם.
• ערבבו היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
• צקו את התערובת לתבניות הארטיק או כוסות הפלסטיק.
• להמיס חצי חבילת שוקולד מריר ולשפוך מעל השלגון בגובה 1-2 ס”מ לכוסית
• הכניסו את מקלות הארטיק או הכפית ושימו במקפיא ל-3 שעות לפחות.
• כדי לחלץ את הארטיקים, הניחו את התבניות במים חמים כמה שניות שניות ושלפו את הארטיקים החוצה.

בתיאבון 🙂




כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *