פשטידת כרובית פטריות בצל וגבינות

לכבוד חג השבועות מציעה בתיה אלימלך, דיאטנית במכבי, מתכון לפשטידה מלאה בכל טוב.

"בפשטידה זו עיקר המסה היא ירקות וגבינות מופחתות שומן. הכרובית נותנת לנו את הנפח והמרקם העשיר, ואין צורך להשתמש בכמויות גדולות של קמח וביצים. ניתן לאפות את הפשטידה בפיירקס גדול כך שזו כמות יפה מאוד ואפשר לחלק אותה בכיף ל 8-10 חתיכות".

מרכיבים:

1 כרובית

2 חבילות פטריות טריות

1 בצל גדול

חופן פטרוזליה קצוצה

1 גביע 500 גרם גבינה לבנה  5%

חצי קופסא (כ-150 גרם) גבינה בולגרית במליחות מעודנת 5%

4 כפות גבינה צהובה מגורדת או פרמג'ן

3 ביצים

3 כפות גדושות קמח תופח

1 שן שום כתושה

כף עלי טימין טרי

כף שמן זית

כפית אבקת קארי צהוב (לא חובה)

פירורי לחם פנקו

גרעיני חמניה

מלח מעט כחצי כפית, פלפל לפי הטעם

הכנה:

בסיר נפרד עם מים יש לבשל את הכרובית עד לריכוך

לחמם תנור ל-200-230 מעלות לפי חוזק התנור.

יש לקצוץ בצל ולטגנו במחבת עם מעט שמן זית וטימין טרי עד הזהבה.

יש לפרוס את הפטריות לפרוסות עבות ולהוסיף למחבת ולטגן עוד כ 2-3 דקות.

להוסיף את הפטרוזליה הקצוצה והשום הכתוש ולכבות את האש.

בקערה נפרדת לערבב את הגבינות, הביצים, הקמח והתבלינים (את הבולגרית אפשר לפורר ביד או פומפיה לפיזור אחיד).

לאחר שהירקות מעט מתקררים יש להוסיף אותם ואת הכרובית לבלילה ולערבב עד לקבלת מסה אחידה.

לאחר מכן מעבירים לתבנית חסינת חום ומשָטחים.

יש לפזר שכבה דקה של פירורי לחם וגרעיני חמניה ולהזליף מעט שמן זית מעל.

לאפות כ-40 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז הפשטידה יוצא יבש.

  • שימו לב – ניתן לשדרג את המתכון עם קמח מלא במקום קמח לבן!

אנרגיה

פחמימות

חלבונים

שומן כולל

סידן

סך סיבים תזונתיים

שומן רווי

כולסטרול

1800 קלוריות

139 גרם

120 גרם

 69 גרם

1293 מ"ג

16.8 גרם

30 גרם

848 מ"ג

180-225 קלוריות למנה

חג שבועות שמח!