בצק פילוֹ במילוי תרד

מתכון טעים וקליל לבוקר שבת (במקום הבורקס…) מאת איילת דבי, דיאטנית קלינית במכבי.

מניחים על משטח עבודה 4 עלי פילוֹ(ניתן למרוח על העלים כפית שמן קנולה, מדובר בתוספת של 45 קלוריות למתכון).

מכינים מילוי על בסיס 800 ג' תרד עלים קפוא מופשר, 200 ג' גבינה בולגרית 5% , 1 ביצה, מלח, פלפל ,ומעל  2 כפות עמק לייט 9% מגורדת.

אופים ב180 מעלות כ30 דק' ונהנים.

אופציה חגיגית יותר: שמים את המלית לאורך עלי הפילו ומגלגלים לגליל ארוך ודק, יוצרים שבלול מהודק וכורכים סביבו את היתר לשבלול גדול, מושחים בביצה טרופה ובוזקים שומשום. 

למתכון

למנה (1/8 פשטידה)

קלוריות

888

111

חלבון

85

10.5

שומן

37

4.5

פחמימות

52

6.5

סיבים

8

1

מגישים עם סלט ירקות גדול וצבעוני והרווחתם ארוחה בריאה, קלה וטעימה…