הכל אודות בירה: צריכה חכמה של אלכוהול

בירות

יום הבירה הבינלאומי נחגג בכל יום שישי הראשון בחודש אוגוסט בכל שנה ברחבי העולם. יום זה נוסד בשנת 2007 בסנטה קרוז שבקליפורניה, ומאז הפך ליום בינלאומי שנחגג בערים רבות ברחבי העולם ומטרתו לאסוף חברים וליהנות מטעמה של הבירה. כיצד ניתן לשמר את מסורת יום זה מבלי לפגוע בבריאות? ליאורה קורן, דיאטנית קלינית במכבי, משתפת אותנו בכמה טיפים בנושא:

מצד אחד צריכה עודפת של אלכוהול קשורה בסיכון מוגבר לתמותה ותחלואה נלווית, אך צריכה מתונה בקרב אדם בוגר ובריא עשויה לתרום לשיפור מתון בפרופיל הליפידי והגליקמי.

מהי כמות מתונה?
לגבר- עד 2 מנות ליום.
לאישה – עד 1 מנה ליום.
1 מנה = כוס יין  150 מ"ל = 1/3 בירה = 45 מ"ל משקה חריף (40% אלכוהול).

שם המשחק, אם כן, הוא מידתיות. אפשר כמובן להנות עם השתייה מארוחת ערב טעימה, אך השתדלו לבחור במאכלים בריאים. אם בחרתם בבשר – העדיפו חלקרים רזים, גבינות עד 5%, והוסיפו למנה ירקות.

לחיים ולבריאות!