ויטמין C במרחק פרי

28367-Blog_photo_INSIDE_v62

מרגישים חלשים בזמן האחרון? יכול להיות שיש לכם מחסור בויטמין C. נילי מילר קלמן, דיאטנית במכבי, מספרת לנו על ויטמין חשוב זה וממליצה לנו על הדרכים לצריכתו.

ויטמין C הוא אחד הוויטמינים החשובים ביותר לתפקודו התקין של גוף האדם. בניגוד לצמחים ולבעלי חיים מסוימים, האדם אינו יכול לסנתז בגופו את הוויטמין ולכן, הוא חייב לקבל אותו דרך המזון.
ויטמין C משתתף בתהליך ייצור הקולגן-חלבון החיוני בהחלמת פצעים. בנוסף, הוא משמש כנוגד חמצון חזק וחיוני לתפקוד תקין של מערכת החיסון.

כמות הוויטמין הדרושה לתפקוד תקין תלויה בגיל ובמין. עבור מבוגרים, כמות יומית ממוצעת נדרשת היא 90 מ"ג. חשוב לזכור שהגבול המקסימלי לצריכתו בקרב מבוגרים הינו 2000 מ"ג, ולא מומלץ לעבור אותו.

אוכלוסיות הנמצאות בסיכון לחוסר בויטמין C:

  • מעשנים אקטיביים ופאסיביים – בגלל העומס של המחמצנים בגוף.
  • תינוקות המוזנים בחלב פרה מורתח (חלב פרה דל בויטמין C, והרתחה מקטינה עוד יותר את כמותו).
  • אנשים בעלי תזונה לא מגוונת: קשישים, ילדים עם אכילה בררנית, אנשים הצורכים אלכוהול בכמויות גדולות ואנשים הלוקים במחלות נפש מסוימות.
  • אנשים עם בעיות ספיגה ומחלות כרוניות שונות.

ניתן להגיע לכמות הוויטמין הנדרשת ביום על ידי הקפדה של אכילת ירקות ופירות טריים באופן יומיומי. בין הפירות והירקות העשירים ביותר בוויטמין נמצאים פלפל אדום, פירות הדר, קיווי, תותים ועגבניות.

לאנשים עם קשיי לעיסה ניתן לתת פירות וירקות רכים או מרוסקים בפומפייה או בבלנדר.

בתיאבון!