כוסמין עם כל דבר

22805-Blog-Photo-NEW_Bari-(21426)-3

כוסמין הינו מין של דגן, הדומה לחיטה. בגלל היותו קשה יותר לגידול, הכוסמין נפוץ  פחות מהחיטה הרגילה ויקר ממנה. הכוסמין נחשב כמזון בריאות, בהיותו מכיל אחוז גבוה יותר של חלבון מאשר חיטה וכן כמות גדולה של סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים.

הגרגרים מעט מוארכים וחומים וניתן לשלב אותם בדומה לחיטה במאכלים רבים כגון: חמין, סלטים ועוד. בדומה לחיטה ניתן לטחון אותם ולהכין מיני מאפים לחמים ולחמניות . הכוסמין מכיל גלוטן ולכן אינו מתאים לחולי צליאק. ניתן לרכוש בעיקר בחנויות הטבע.

בישול הכוסמין דומה לחיטה: כדאי לשטוף ולהשרות במים למספר שעות ואז לבשל עד לריכוך. כאמור ערכם התזונתי של גרגרי הכוסמין גבוה משל החיטה וכדאי לנסות ולשלבם בתפריט שלנו.

כוסמין עם ירקות וגבינה

חומרים: לכ-7 מנות

2 כוסות גרגרי כוסמין

2 כפות שמן זית

3 שיני שום קצוצות

כ-3 קישואים קטנים חתוכים

1 פלפל אדום חתוך

מלח ופלפל

2 כפות מיץ לימון

כ-100 גר גבינת מוצרלה מגורדת או בולגרית קשה (רצוי 5%)

ההכנה:

שוטפים את גרגרי הכוסמין ומשרים במים כשעתיים. מבשלים ב-4 כוסות מים על אש נמוכה כשעה עד לריכוך ומסננים.

מטגנים קלות במחבת בשמן זית את השום, פרוסות הקישואים והפלפל,  מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את הכוסמין המסונן למחבת ומערבבים עוד כ-2 דקות.  מסירים מהאש מוסיפים מיץ לימון ומעל את הגבינה המגורדת.

רצוי להגיש חם.

כל מנה מכילה : כ-260 קלוריות,  40 גר' פחמימות, 11.5 גר' חלבון, 5 גר' שומן.

המתכון באדיבות מאירה אסייג, דיאטנית במכבי שירותי בריאות.