כרובית ברוטב יוגורט וחרדל

איילת פלד, דיאטנית קלינית במכבי, מגישה לפניכם מתכון קליל לימי הקיץ החמים, מוגש קר ומתאים כתוספת קלה ודלת קלוריות לצד הארוחה!

החומרים:

כרובית גדולה מופרדת לפרחים

לרוטב:

גביע יוגורט ביו 3% (150 גרם)

2 כפיות חרדל איכותי

2 כפות מיונז דל קלוריות

כפית מיץ לימון טרי

רבע כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. לבשל את הכרובית במים מס' דקות עד שהן מתרככות מעט (יש להקפיד לא לבשל יותר מדי).
  2. לערבב את כל מרכיבי הרוטב ולהשרות את הכרובית, מופרדת לפרחים, ברוטב לפחות כחצי שעה לפני ההגשה.
  3. להגיש קר.

בתיאבון !

ערכים תזונתיים לכל המתכון (5 מנות)

ערכים תזונתיים למנה

קלוריות

שומנים

חלבונים

פחמימות

סיבים תזונתיים

כולסטרול

נתרן

215

13 גרם

8.5 גרם

17 גרם

2.5 גרם

27 מ"ג

618 מ"ג

43

2.6 גרם

1.8 גרם

3.4 גרם

0.5 גרם

5.5 מ"ג

124 מ"ג