לביבות אפויות: שני מתכונים לחג החנוכה

בחג החנוכה אנו מציינים את נס פך השמן ובהתאם לכך מאכלי החג עשירים בדרך כלל בשמן ובשומן. לביבה מטוגנת אחת יכולה להכיל 80 קלוריות לפחות, ובינינו, מי מסתפק בלביבה אחת? לכבוד החג, אזיטה גאגין דיאטנית קלינית ממחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות, מגישה לכם שני מתכונים להכנת לביבות חמות, טעימות ולא פחות חשוב – עשירות בחלבון ומופחתות שומן

לביבות דלעת בטטה וגבינה

מצרכים ל-21 לביבות

300 גרם דלעת

3 בטטות קטנות קלופות

150 גרם גבינת פטה (ניתן להחליף עם גבינה בולגרית 5% שומן או גבינת ריקוטה)

3.5 כפות שטוחות קמח מלא

½  כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

½ כפית כמון

1 ביצה

חצי צרור שמיר קצוץ (אפשר בלי או לחילופין להשתמש בעשבי תיבול אחרים)

תרסיס שמן

יוגורט או שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מגררים דלעת ובטטה בפומפיה או במעבד מזון לעובי דק, סוחטים את הנוזלים ומעבירים לקערה.
  3. מוסיפים ביצה, תבלינים, שמיר ומערבבים היטב.
  4. מפוררים את הגבינה לתוך התערובת ומערבבים היטב.
  5. מרטיבים את הידיים, יוצרים מהתערובת לביבות שטוחות, ומסדרים אותן על נייר אפייה משומן.
  6. אופים את הלביבות בתנור במשך 20 דקות, הופכים אותן ואופים במשך 10 דקות עד להזהבה.
  7. מומלץ להגיש מיד לאחר האפייה בתוספת יוגורט או שמנת חמוצה.

ערכים תזונתיים למנה (כ-8 לביבות): 48 קלוריות, 2 גרם חלבון, 6 גרם פחמימות, 2 גרם שומן

לביבות כרובית אפויות

מצרכים ל-32 לביבות

2 כוסות פרחי כרובית מבושלים וקצוצים

1 ביצה גדולה

1 חלבון ביצה

½ כוס בצל קצוץ דק

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

½ כוס גבינת עמק 9% מגוררת

½ כוס פירורי לחם (אפשר מתובלים)

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

תרסיס שמן

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומשמנים נייר אפייה בתרסיס שמן.
  2. מערבבים בקערה בינונית את כל החומרים, ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  3. יוצרים בעזרת כף, לביבות מאורכות, באורך של כ-4 סנטימטרים, ומניחים אותן בתבנית על נייר האפייה.
  4. אופים את הלביבות בתנור במשך כ-10 דקות עד להזהבה, הופכים אותן, ואופים במשך כ-8 דקות נוספות עד להזהבת צדן השני.

ערכים תזונתיים למנה (כ-8 לביבות): 150 קלוריות, 5 גרם שומן, 10 גרם חלבון, 16 גרם פחמימות, 3 גרם סיבים

בתיאבון! 🙂