לכבוד חג השבועות: מתכונים מנצחים לעוגת גבינה דיאטטית ולפשטידת גבינה

עוגת גבינה עם תותים מונחת על משטח עץ

מחפשים מתכונים שיקצרו מחמאות מהאורחים בארוחת חג השבועות? אזיטה גאגין, דיאטנית במבשרת ציון וטלז סטון, משתפת אותנו במתכונים של עוגת גבינה ופשטידת גבינה טעימות, דלות שומן ומזינות, שכולם ייהנו לאכול: חג שמח!

עוגת גבינה דיאטטית

חומרים:

500 גרם גבינה 5%

500 גרם גבינה טוב טעם 3%

1 יוגורט 3%

4 ביצים

1/2 1 כוסות סוכר

2 כפיות תמצית וניל

חצי כוס קורנפלור

מתאים לתבנית אפיה חד פעמית בגודל   40 ס"מ על 30 ס"מ.

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 220 מעלות.

בינתיים מקציפים 4 חלבוני ביצה. מוסיפים בהדרגה 3/4 כוס סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף גמיש, ומעבירים את קצף הביצים לקערה אחרת.

מכניסים לקערת  המיקסר: 4 חלמונים, 3/4 כוס סוכר, יוגורט ותמצית וניל. ממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקורנפלור ומקציפים עד שהוא נספג בתערובת. מוסיפים גם את הגבינות ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים כשליש מקצף החלבונים לקערת הגבינה ומערבבים. מעבירים את יתר קצף החלבונים לקערת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול.

משמנים מעט את התבנית, זורים סוכר על התחתית, ומעבירים את הבלילה לתבנית.

אופים בחום של 220 מעלות במשך 10 דקות. מנמיכים את החום ל 160 מעלות, אופים 25 דקות נוספות ומוציאים מהתנור.

*הערך התזונתי לעוגה שלמה: 3000 קלוריות

פשטידת גבינה

חומרים:

3 קופסאות גבינה 5%

6 ביצים

3 כפות קמח

5 בצלים ירוקים קצוצים

מלח ופלפל

אופן הכנה:

מחממים את התנור ל- 180 מעלות.  משמנים תבנית אפייה עגולה בקוטר 26 ס"מ, ומפזרים פירורי לחם בתחתית התבנית.

מקציפים את חלבוני הביצה עד לקבלת קצף יציב. בקערה נפרדת, מערבבים את הגבינות, החלמונים, הקמח והבצל.

מערבבים בעדינות את החלמונים עם תערובת הגבינות.

מעבירים לתבנית ואופים בחום של- 180 מעלות, במשך 35 דקות עד להזהבה.

*הערך התזונתי לפשטידה שלמה: 1400 קלוריות