מתכון למרק קטניות 100-מם!

רונית גלב, דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות במכבי מגישה לכם מתכון נהדר למרק קטניות שלא ישאיר אף אחד אדיש.

מרק הוא אוכל מנחם ומשביע לחורף

מרק יכול בקלות להוות ארוחה מושלמת לערבי החורף הקרירים. אם נשלב בו קטניות וירקות הרווחנו מנה בריאה וטעימה.

אופן ההכנה:

לחמם בסיר גדול כף שמן קנולה, להכניס 1 בצל גדול חתוך לרצועות, 6 גבעולי סלרי חתוכים לטבעות קטנות ו4 גזרים חתוכים לעיגולים.

לטגן כמה דקות עד להזהבה של הבצל.

להוסיף תערובת קטניות ודגנים (לקט איטלקי של סוגת ) או

גריסי פנינה (25 גרם)

פסטה קטנה (25 גרם)

עדשים אדומות (50 גרם)

עדשים צהובות (50 גרם)

אפונה ירוקה  (50 גרם)

אפונה צהובה (50 גרם)

להוסיף קורט מלח, חצי כפית פלפל שחור

לערבב היטב.

להוסיף קופסה של עגבניות מרוסקות או רסק עגבניות

ו 750 מ"ל מים ולערבב.

להגיע לרתיחה ולהנמיך את הלהבה.

להמשיך לבשל כ-45 דקות או עד שהקטניות רכות

בתיאבון!