מתכון מנצח לסלמון בתנור

ביקשנו מכם הגולשים לשלוח לנו מתכונים בריאים לארוחות שישי ואתם נענתם בשמחה. עכשיו הגיע תורנו לשתף את המתכונים המוצלחים ביותר והפעם – המתכון (המנצח) של הגולשת תמי סמסונוב לדג סלמון בתנור.

המצרכים:
נתחי דג סלמון.
ירקות – בטטה, כגון גזר, פלפלים, קישואים, כרובית, בצל וברוקולי.
שמן זית.
תבלינים.

להכנת הרוטב:
סילאן, סויה, שמן זית, תבלין צ'ילי, ג'ינג'ר, מיוקל, מים.

אופן ההכנה

  • חותכים את הירקות חיתוך גס ומניחים בתבנית.
  • שופכים על הירקות 2 כפות שמן זית ומערבבים היטב.
  • מניחים  מעל את נתחי הסלמון.
  • מתבלנים בפפריקה ותבלין טוסקנה.
  • ניתן להוסיף מספר גבעולי רוזמרין.
  • מכינים את רוטב הצ'ילי מופחת הסוכר:
    3 כפות סילאן, 2 כפות סויה, 2 כפות שמן זית, כפית תבלין צ'ילי, רבע כפית ג'ינג'ר, 2 כפות מיוקל ורבע כוס מים.
  • בוזקים את הרוטב מעל הדג.
  • מכניסים לתנור ל-30 דקות בחום בינוני-גבוה.
  • ברגע שהדגים והירקות מזהיבים מוציאים ומגישים.

    בתיאבון 🙂