מתכון נהדר למאפינס תירס לכבוד סוכות

מאפינס תירס פנימי

עמית ספיר, דיאטנית במכבי מפנקת אתכם במתכון נהדר למאפינס תירס טעימים במיוחד לכבוד החג!

מצרכים ל-14 מאפינס :

בצל לבן קטן

2 כפות שמן

3 ביצים

1 גביע שמנת חמוצה

250 גר' גבינה (לבנה 5%/קוטג' 5%/גבינה בטעמים 5%)

1/2 כוס קמח תופח

1 כוס קמח חיטה מלאה

גרגירים מ- 3 קלחי תירס/ 3 כוסות גרגירי תירס קפוא מופשר

מלח/ פלפל

ניתן לתבל בעשבי תיבול (תימין/שמיר)

כוס גבינה צהובה מגורדת

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

קוצצים את הבצל ומטגנים ב 2 כפות שמן עד להזהבה

מערבבים ביצים, שמנת חמוצה, גבינה

מערבבים את שני סוגי הקמח

מאחדים את שתי התערובות לבלילה אחידה

מוסיפים את גרגירי התירס, מתבלים במלח, פלפל ועשבי תיבול לפי הטעם

יוצקים לתבניות מאפינס משומנות

מפזרים מעל מעט גבינה צהובה

אופים כ- 15-20 דק'

בתיאבוןוחג סוכות שמח!