סלט קינואה ורימונים חגיגי

סלט קינואה ורימונים

ערב ראש השנה כבר ממש מעבר לפינה ואם אתם עדיין שוברים את הראש לגבי תפריט ארוחת החג, הרשו לנו להציע לכם מתכון לסלט שהוא גם תאווה לעיניים, גם ערב לחך וגם יפה לבריאות אותו רקחה דנה קורין, דיאטנית מכון סוכרת במכבי.

סלט קינואה אדומה ורימונים חגיגי

סלט צבעוני ומזין.

יכול להוות ארוחה בפני עצמה / תוספת למנת בשר בארוחה עיקרית .

כ-6 מנות , 100 קק"ל למנה .

חומרים :

כוס קינואה אדומה

חבילת עגבניות שרי ( כ-30 יחדות )

1 בצל אדום

1/2 חבילה נענע קצוצה

1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה

1/2 חבילה כוסברה קצוצה

חופן אגוזי מלך טריים

3/4 כוס גרגירי רימון

מלח , פלפל

מיץ לימון מ לימון שלם

2 כפות שמן זית .

לקישוט: אגוזי מלך קצוצים גס ו 2 כפות גרגרי רימון.

אופן ההכנה :

  1. מבשלים את הקינואה האדומה: שמים בסיר עם כוס וחצי מים וחצי כפית מלח. מביאים לרתיחה מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים עד שכל המים נספגים. מכבים את האש ומשאירים סגור כ 10 דקות.
  2. מפוררים את הקינואה עם מזלג ונותנים לה להתקרר עד לטמפרטורת החדר.
  3. חוצים עגבניות שרי לחצאים , חותכים עשבי תיבול גס ובצל לרצועות .
  4. מערבבים בקערה את הקינואה , ירקות חתוכים ותבלינים ( מלח , פלפל , שמן זית ומיץ לימון )
  5. מפזרים לקישוט – אגוזי מלך וגרגירי רימון .

חג שמח ובתאבון !!!!