ספרינג רול


ירקות ומחברת

מאירה אסייג, דיאטנית קלינית במכבי מציגה את ה"ספרינג רול": דף אורז מרוכך במים, וממולא במגוון ירקות טריים. בשונה מהאגרול הוא אינו מטוגן. 

את דפי האורז ניתן למצוא בחנויות טבע, טובלים אותם כ-10 שניות במים, וממלאים בירקות שונים. אפשר להוסיף חזה עוף שבושל במים חתוך לרצועות, דג,  טופו ועוד. המנה בריאה, דלת קלוריות, מכילה מגוון של ויטמינים וסיבים תזונתיים, קלה מאוד להכנה וכשרה לפסח לאוכלי קיטניות.

אפשר להגיש עם רוטב בצד. הרטבים המתאימים מבוססים בדר"כ על חומץ אורז או ויניגרט, סויה, צי'לי חריף, ויש המוסיפים לרוטב בוטנים גרוסים.

מתכון לכ-5 מנות.

מצרכים

3 גזרים

2 פלפלים אדומים

צרור עירית

חופן עלי בזיליקום

סלסילת פיטריות טריות

2 מלפפונים

חופן נבטים

2-3 צנוניות בינוניות

15 דפי אורז

ההכנה

קוצצים את כל הירקות ל"גפרורים" באורך של כ-5 ס"מ.

לוקחים צלחת עמוקה ובה 2 כוסות מי ברז, טובלים עלה אורז ל-10-15 שניות עד לריכוך.

פורסים את העלה על המשטח, שמים במרכז חופן ממגוון הירקות, מתחילים לגלגל את העלה, סוגרים את השוליים וממשיכים לגלגל כמו לאגרול.

ניתן להגיש כ"רול" שלם או לחתוך לחתיכות כמו לסושי.

כל רול מכיל כ-25 קלוריות.

בתאבון.