פודינג טפיוקה לפסח

28367 Blog_photo_INSIDE_v954
במקום קינוחי הפסח הכבדים, עתירי השומן והקלוריות, למה שלא תכינו השנה קינוח טפיוקה קליל? מאת אילנית סנדרוביץ, דיאטנית קלינית RD בריאות האישה ראשל"צ, מגדל רוטשילד בת ים, נאות שושנים חולון

פנינה הטפיוקה הן עמילן משורש היוקה הדרום אמריקאי, אשר מעובד לצורת גרגרים. כשמשרים אותם בנוזל הם סופחים אותו אליהם ומקבלים צורת פנינה ומרקם ג'לטיני. הטפיוקה חסרת טעם כשלעצמה, וסופחת אליה טעמים של הנוזלים בהם היא מושרית. לאור כמות הנוזלים הרבה מתקבל קינוח קליל ודל בקלוריות ובשומן.

פודינג טפיוקה ופירות (6-8 מנות)

הרכיבים:

1/2 כוס פניני טפיוקה
IMG-20170330-WA0016

2 כוסות חלב/ חלב קוקוס/ משקה שקדים

1 כף תמצית וניל/ תמצית פיסטוק

3 כפות סוכר/ תחליף סוכר

לציפוי: 1 כוס תותים טחונים/ פסיפלורה/ קיווי טחון/ פירות יער מופשרים (+הנוזלים)

ההכנה:

מערבבים את החלב/חלב קוקוס/משקה השקדים עם הסוכר+תמצית וניל/קוקוס ומרתיחים/ מחממים למשך 2-3 דקות במיקרוגל. מוסיפים את פניני הטפיוקה ומשרים למשך שעה לפחות. מעבירים לכוסות אישיות. מעל הטפיוקה מוסיפים 2-3 כפות מתערובת הפרי שבחרתם.

מקררים למשך 2-3 שעות לפחות.
IMG-20170330-WA0017

ניתן לקשט בעלי נענע.

בתיאבון!