שוטף פלוס שלושים – לא אוכלים ירקות ופירות לפני שטיפה!

22805-Blog-Photo-NEW_Sukeret-(22167)1

התפרצות הפוליו האחרונה הזכירה לכולנו שהחיידקים והנגיפים לא נעלמים לאף מקום, גם אם הרפואה הצליחה להדוף אותם. שטיפת המזון בטרם אכילתו יכול למנוע ממזיקים רבים לקבל כרטיס חינם לביקור בתוך גופנו.

הנחיות משרד הבריאות בעניין ברורות. יש לשטוף ירקות ופירות לפני האכילה או השימוש בהם באמצעות מים קרים וסבון ולוודא היטב כי לא נותרו שאריות סבון על הפרי או הירק. פעולה זו מסייעת להרחיק שאריות אדמה, חיידקים או שאריות חומרי הדברה שעלולים להיות מסוכנים במיוחד לילדים צעירים.

גם ירקות שאת קליפתם אנו מקלפים כמו תפוחי אדמה או ירקות שמגיעים שטופים מהמפעל יש לשטוף. ד"ר רונית אנדוולט מנהלת התזונה במכבי שרותי הבריאות, מוסיפה כי ירקות שנקנים שטופים כמו חסה או עלי תרד נשטפים פעמים רבות עם חומרים שתורמים למראה הירק על המדף, אך אינם בהכרח טובים לבריאות.

פירות וירקות אורגניים מרוססים גם הם בחומרי הדברה טבעיים ולכן מומלץ לשטוף גם אותם.
חשיבות השטיפה של ירקות ופירות בקיץ גדולה אף יותר כיוון שבקיץ חיידקים מתרבים ביתר מהירות ועלולים לגרום לתופעות קשות של שלשול.