full screen background image
Search

א א א

בלוג מכבי

בלוג מכבי שירותי בריאות

לכבוד ל”ג בעומר – 5 עובדות שלא ידעתם על המרשמלו

28367 Blog_photo_INSIDE_v2

מה מקור המרשמלו המתוק והאהוב? ממה הוא מורכב? ומה באמת קורה לו במדורה? לקראת ל”ג בעומר, אילנה גרינברג, מנהלת המרכז לטיפול בילדים בעודף משקל ברחובות, סיפרה לנו כל מה שרציתם לדעת על מרשמלו – ולא העזתם לשאול.

  1. במקור, המרשמלו יוצר מתמצית שורש צמח הנקרא “הנטופית הרפואית”, ובאנגלית, “Marshmallow Root” – ומכאן שמו.
  2. כיום, לייצור המרשמלו משתמשים לרוב בג’לטין המופק מדגים, ולכן לא כל סוגי המרשמלו מתאימים לטבעונים ולצמחונים הנמנעים מדגים.
  3. סוכר מהווה 80% מהרכיבים של המרשמלו
  4. שיפוד המכיל 4 יחידות מרשמלו מכיל רק כ – 60 קלוריות. (אבל – האם אתם יכולים להסתפק רק באחד?)
  5. צליית המרשמלו על גבי אש גלויה אינה גורמת ל”שריפה של הקלוריות” או להקטנת הערך התזונתי. הערך התזונתי של המרשמלו הצלוי זהה לזה שאינו צלוי.

בתאבון!




2 thoughts on “לכבוד ל”ג בעומר – 5 עובדות שלא ידעתם על המרשמלו

  1. ס

    למה אין התיחסות לעובדה שמרשמלו צלוי מכיל בעצם סוכר שרוף, או במילים אחרות – פחם, שידוע שהוא מסרטן כשאוכלים אותו?

  2. מיכל סוקמן

    שלום רב. כאשר צולים מרשמלו על האש לא אמורים לשרוף אותו אלא להמיס אותו מעט. בתהליך זה משתנה קלות הצבע לחום בשל יצירת קרמל ולא פחם. בכל מקרה, אף אחד לא טוען שמרשמלו הוא מזון התורם לבריאותנו. בברכה, מיכל סוקמן, דיאטנית מכבי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *